București - Ilfov

Zona de deservire

0745 037 151

Contact rapid WhatsApp

Ficus Ginseng, bonsaiul facil

Ficus Ginseng provine din Malaezia, Taiwan si alte tari din S-E-ul Asiei. Este cea mai indragita si cea mai utilizata specie de ficus pentru obtinerea bonsailor mai ales pentru incepatori asta si datorita faptului ca este usor de intetinut si este destul de rezistent.
ficus-ginseng

Ce trebuie sa faci pentru ca Ficus Ginseng sa fie fericit?

Este suficient sa sa il amplasezi intr-un loc unde sa primeasca foarte multa lumina naturala si sa il uzi regulat.

ficus-bonsai-ginseng
Ficus Gingseng in ghiveci Lechuza

Ficus Ginseng este o planta de interior, insa pe timpul verii poate fi amplasat afara si se va dezvolta foarte bine deoarece iubeste lumina naturala, mai iubeste si umiditatea crescuta asa ca pentru un rasfat pe masura pulverizeaza planta cu apa curata zilnic sau macar la cateva zile, aceasta actiune  va mai ajuta si la indepartarea prafului de pe frunze.

Atentie insa, in zilele foarte calduroase nu lasa planta in bataia razelor de soare deoarece vor aparea arsuri pe frunze, cel mai bine este sa-l  amplasezi la umbra altor plante mai mari, atunci vei fi sigur ca este protejat.

Cand temperaturile scad pana la 15 grade Celsius in timpul noptii atunci este momentul sa aduci planta in interior. In interior Ficusul Ginseng  deasemenea trebuie amplasat  intr-un loc luminos, langa fereastra este foarte bine, si… nu uita sa-l pulverizezi cu apa.

Datorita faptului ca se dezvolta repede este nevoie sa-l si transplantam, putem face asta la un an sau doi, daca radacinile au iesit din ghiveci atunci este necesar sa-i schimbam vasul iar asta este indicat sa o faci primavara. Si aici trebuie sa acordam o importanta deosebita pamantului folosit la transplantare, are nevoie de un sol bine drenat asa ca mergi la florarie si cumpara pamant special pentru plante si un fertilizant pentru ca trebuie sa-i oferim si hrana. Nu este recomandat sa folosesti pamant din gradina.

Gasesti o gama interesanta de Ficus Ginseng in magazinul nostru online.
Sa vorbim si despre udarea acestei plante, Ficus Ginseng consuma multa apa mai ales in sezonul cald asa ca trebuie sa ai grija sa nu se usuce pamantul de tot intre doua udari. Daca planta este intr-un ghiveci mic poti scufunda ghiveciul intr-o galeata cu apa, astepta pana nu mai ies bule de aer  si apoi lasa sa se scurga excesul de apa.

Dupa cum am spus mai sus, daca planta este in ghiveci mic probabil va trebui sa repeti operatiunea de scufundare zilnic, daca este o planta mai mare atunci poti sa o uzi la cateva zile, cand observi ca se usuca stratul de pamantul de la suprafata. Atentie insa, excesul de apa dauneaza si poate provoca putrezirea radacinilor.

Ficus Ginseng este in general destul de rezistent la boli si daunatori insa si el poate fi afectat. Cum ne dam seama? Funzele acestei plante sunt de un verde foarte inchis, daca frunzele se ingalbenesc si cad, sau daca frunzele nu se mai dezvolta suficient,raman mici si rasucite,  atunci are o problema.
Ce poate fi? Un daunator cum ar fi paduchele testos, paianjenul rosu, paduchele lanos, afide. Daca descoperim asemenea daunatori trebuie sa mergem la fitofarmacie pentru un insecticid sau acaricid. Isi mai poate pierde frunzele si daca nu are suficienta lumina sau daca nu a fost udat la timp.

Nu uita insa sa-i administrezi si ingrasaminte (in dozele recomandate de producator), si ele au un rol important in dezvoltarea ficusului tau.

Tunde cu foarfeca ramurile uscate si curata frunzele galbene. Este recomandat sa tunzi ficusul cand frunzisul si ramurile se dezvolta prea mult, pentru a-i pastra forma cat mai compacta. La inceput este bine sa apelezi la un specialist pentru a afla mai multe informatii despre ce si cat sa tunzi din Ficus Ginseng iar apoi te vei descurca cu siguranta!
Gasesti o gama interesanta de Ficus Ginseng in magazinul nostru online.

4 răspunsuri

  1. Buna seara.Am un bonsai de circa 2 ani.Ar trebui sa.i tund ramurelele dar as vrea sa stu daca are importanta sezonul.Va multumesc.

  2. Buna,
    Am primit de curand un ficus ginseng si din pacate au inceput sa ii cada frunzele inca din ziua in care l-am primit. M-am documentat (pe net) si am hotarat ca dupa o saptamana in care i-au tot cazut frunzele sa ii schimb pamantul (stiu ca acest procedeu se face primavara si odata la 2-3 ani, dar din documentari am aflat ca planta este crescuta intr-un compost care retine apa si ca radacinile pot putrezi). Am cumparat un pamant special pentru bonsai, i-am scos cu grija compostul, am descoperit careva radacini putrezite, si avea foarte multe radacini mici, aproape ca erau doar radacini ( vasul in care era se ovalizase de la dimensiunule lor). Pamantul nu l-am apasat foarte tare, l-am lasat mai afanat. L-am udat dupa 2 zile cu putina apa, doarece cand l-am mutat, compostul era foarte umed. Din pacate dupa 3 zile de la udare inca ii mai cad frunzele si nu stiu ce sa fac. Am cautat pe forumuri, articole, tutoriale, si nu am reusit sa dau de un raspuns concret, si m-am gandit sa apelez direct la specialisti 🙂
    Asa ca va rog sa ma ajutati cu cateva indicatii.
    Multumesc.

  3. Ma poate ajuta si pe mine cineva
    Am primit de ceva timp (4 luni) un ficus ginsen .am observat k tulpina o parte din ea pare ca se usuca este moale daca pui mana pe ea .
    Cum sa il tratez?????
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.