Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.
ghivece-lechuza-sistem

Gama de ghivece Lechuza se remarca prin sistemul de udare care se instaleaza in interiorul ghiveciului inainte de plantare (o inventie a specialistilor din Germania), si prin aspectul lor decorativ.

Fiecare ghiveci este insotit de o placa cu orificii, indicatorul de apa si separatorul pentru indicator si granulele care contin si fertilizant cu eliberare treptata.

Sistemul se monteaza in ghiveciul Lechuza conform intructiunilor atasate fiecarui ghiveci.
Astfel, sistemul ghiveciului Lechuza creaza un spatiu gol intre fundul vasului si balotul plantei, acest spatiu fiind de  fapt rezervorul de apa; astfel balotul plantei nefiind asezat direct pe fundul ghiveciului.

Cum se planteaza plantele decorative in ghivece Lechuza

Se monteaza sistemul de udare din interiorul ghiveciului, conform instructiunilor. Apoi se adauga granulele care fac parte din pachet si care au rolul de a asigura transferul umiditatii dinspre rezervorul de apa spre substratul de pamant. Apoi pozitionam planta si umplem ghiveciul cu pamant, presand bine pentru a nu lasa goluri de aer. Atentie, nu se introduce pamant in jgheabul indicatorului de apa.

Pentru utilizarea la exterior, ghivecele Lechuza sunt prevazute cu un dop care se scoate, pentru ca orificiul corespondent sa ramana liber si sa asigure scurgerea excesului de apa care ar putea apare dupa precipitatii abundente.

Cum udam plantele in ghivece Lechuza

Timp de 12 saptamani, pana cand radacinile plantei se dezvolta si ajung in rezervorul de apa,, planta se va uda normal, ca intr-un ghiveci obisnuit, avand grija sa nu udam excesiv deoarece ghiveciul nu este prevazut cu orificii. Dupa acest interval consideram ca radacinile plantei  au crescut suficient cat sa patrunda prin orificiile sistemului si sa poata absorbi apa din rezervor, astfel ca putem incepe sa punem apa in rezervor. Cand incepem aceasta operatiune de udare, este indicat sa verificam starea rezervorului, sa nu existe apa stanganta in el. Daca totusi exista apa stagnanta, aceasta se va elimina cu ajutorul unei pompite de mana.

Abia de acum sistemul de ghivece Lechuza intra in actiune. Puneti apa in rezervor pana ce indicatorul se ridica la nivelul maxim (faza umeda), iar pe masura ce planta consuma apa indicatorul coboara. Cand indicatorul coboara la minim (faza uscata) asteptati inca 3- 5 zile pana la alimentarea cu apa.

Intervalul de udare depinde foarte mult de marimea plantei, cerintele speciei de planta fata de apa cat si de locul unde este amplasata planta: in spatiile bine iluminate si cu temperatura mai ridicata intervalul dintre udari se micsoreaza deoarece plantele naturale consuma mai multa apa in aceste conditii.

Se poate adauga fertilizant lichid in apa de udare, la intervale de 2-3 sapatamani in perioada verii conform instructiunilor de utilizare a fertilizantului.

In cazul in care aveti plante cu cerinte mici fata de apa (de ex. Cactus) lasati nivelul apei la jumatate intre maxim si minim si alternati cu perioade uscate.

Ghivecele Lechuza si rezistenta la frig

Ghivecele Lechuza sunt rezistente la frig, insa majoritatea plantelor nu suporta frigul, asadar verificati daca plantele amplasate la exterior suporta temperaturi scazute. De asemenea, ghivecele Lechuza asigura o izolatie termica precara, astfel ca radacinile plantelor amplasate la exterior in ghivece Lechuza trebuie sa fie rezistente la frig. In  mod obisnuit, protejarea de inghet a radacinilor plantelor se face prin acoperirea ghiveciului cu saci de iuta, pasla, materiale textile, rogojini sau alte materiale permeabile. Se poate pune ghiveciul pe un suport din lemn sau polistiren pentru o protectie mai buna la baza. Toate aceste masuri preventive vor influenta aspectul decorativ al ghivecelor Lechuza. Nu este indicat sa puneti apa in rezervor cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

Materialul din care sunt realizate ghivecele Lechuza este polipropilenă (PP). Acoperirea este cu o vopsea de înaltă calitate cu efect metalic sau ceramic. Gama MINI, MAXI-CUBI și DELTA 15, precum și CARARO, rama DELTA, sunt confecționate din acrilonitril-butadien-stiren (ABS).

Vezi colectia de ghivece Lechuza in magazinul nostru online www.greenatwork.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?