Anthurium

Anthurium sau "floarea flamingo"este o planta decorativa de interior, cu aspect de tufa, decorativa prin frunze sau flori, originara din padurile tropicale planta care se dezvolta foarte bine in locuri cu multa umiditate si caldura.

Ingrijire Anthurium

Amplasare – lumina si temperatura

Anthurium are nevoie de multa lumina insa nu suporta soarele direct, o expunere sudica sau estica este ideala. Lipsa luminii va duce la incetinirea cresterii si dezvoltarii plantei. Speciile de Anthurium fara flori tolereaza mai bine lipsa luminii, insa doar pentru perioade scurte de timp. Temperatura optima este intre 17-25°C. Planta nu suporta inghetul insa nici temperaturile foarte ridicate nu-i fac bine. Pentru a creste umiditatea atmosferica este recomandat sa pulverizam planta periodic sau sa amplasam o farfurie cu pietris umed sub ghiveci.

Udare si hranire

Pamantul plantei trebuie mentinut umed in permanenta, nu trebuie insa sa exagerezi cu apa, astfel incat radacinile plantei sa nu stea prea mult timp in multa apa. Lipsa apei face ca planta sa se dezvolte mai greu si chiar sa nu mai infloreasca. Fertilizarea se face doar in perioada de primavara-vara cu fertilizanti pentru plante acidofile.

Elemente decorative

Frunzele plantei sunt lucioase, cordiforme sau lanceolate, cu petiol lung, florile sunt decorative, au forma unor spate carnoase, de culoare alba, rosie sau roz, iar in centru prezinta un spadice, cu aspect de deget de culoare galben sau alb.

Spatiile de birouri pot fi infrumusetate prin ghivece inalte cu aceasta planta, plasate la intrarea in cladire. Jardinierele cu Anthurium plasate pe langa birouri ca pereti despartitori, dau un aspect elegant si vesel spatiului.

Pericole

Pe frunzele sale pot aparea pete maro (antracnoza) favorizate de administrarea ingrasamintelor in cantitati prea mari, lipsa luminii, sau temperaturi prea ridicate.

Important

Pulverizati periodic frunzele in anotimpul cald. Nu expuneti planta la soare! Anthurium este o planta acidofila astfel ca la transplantare este bine sa utilizati substrat special pentru plante acidofile.

Pe scurt, ingrijire Anthurium

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: bisaptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta medie


Din aceeasi categorie de plante decorative: Areca

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?