Areca

Areca, palmierul de interior originar din zona tropicala a Madagascarului, ne incanta prin aspectul sau exotic, cu tulpini inalte si subtiri ca de trestie imbacate in  frunzele mari cu forma de pieptene palmat, prin masa verde deosebita si aerul proaspat pe care le aduce in incaperile de interior. Deoarece nu suporta soarele direct, nu este recomandata pentru terasele deschise.
Areca - planta birouri

Ingrijire Areca

Amplasare – lumina si temperatura

Areca este o planta iubitoare de lumina, dar nu suporta soarele direct si nici zonele intunecoase. Expunere recomandata: sud-estica, sud-vestica, sudica. Ii place caldura tot timpul anului, la 20°C.

Udare si hranire

Areca doreste sa fie udata regulat iar pamantul intre doua udari sa fie reavan. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se pulverizeze planta cu ploaie fina de apa pentru a mentine frunzele proaspete, in special cand temperatura ambientului este ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentruplante verzi, lunar vara si la doua luni iarna.

Elemente decorative

Areca este o planta decorativa prin frunzele ample, usor creponate, in forma de pieptene, lungi de 1…3m, verde-viu. Are aspect de tufa. Nu infloreste in conditii de interior.

Pericole

Daunatori – paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2- 3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide. Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile  de pe ambalajele produselor folosite.

Aerul uscat precum si curentii de aer sunt cauza brunificarii frunzelor la varfuri – se va pulveriza planta zilnic. Se va evita amplasarea in zona aerului conditionat.

Udarea excesiva duce la patarea frunzelor sau la brunificare insotita de mucegai. In acest caz se vor indeparta frunzele afectate, se  fac 2 tratamente cu fungicide sistemice la interval de 10-14 zile si se va sista udarea pana cand solul de la nivelul radacinilor va fi uscat.

Important

Areca se va feri de soare si de curenti de aer. Excesul de apa va duce la putrezirea radacinilor; insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea frunzelor. La transplantare radacinile nu trebuie taiate sau deranjate. Tulpinile care capata culoarea maron si se usuca trebuie indepartate periodic.

Pe scurt, ingrijire Areca

  • Lumina maxima (pentru o buna dezvoltare): multa, fara soare direct
  • Lumina minima (pentru supravietuire): medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: foarte sensibila


Din aceeasi categorie de plante decorative: Aspidistra

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?