Aspidistra

Aspidistra este o planta originara din Himalaya, China, Japonia, Taiwan, are apect de tufa si este decorativa prin frunze. Este recomanda pentru spatiile de birouri deoarece rezista bine in spatii cu lumina medie si este foarte rezistenta.

Ingrijire Aspidistra

Amplasare – lumina si temperatura

Aspidistra este printre putinele plante ce prefera locurile umbroase si semiumbroase. Nu este recomandata expunerea in soare direct. Temperatura optima este bine sa fie mentinuta vara 18-21°C si iarna 18°C.

Udare si hranire

Aspidistra se uda o data la 7-10 zile astfel incat pamantul intre doua udari sa fie reavan spre uscat. Suporta bine aerul uscat si curentii de aer. Fertilizarea se face primavara si toamna cu fertilizant pentru plante verzi.

Elemente decorative

Aspidistra este decorativa prin frunzele de culoare verde inchis, lungi de 30 -60 cm. oval-lanceolate, sustinute de un petiol lung, crescut direct din radacina (rizom).

Pericole

Principalul daunator pentru Aspidistra este paianjenul rosu care poate fi combatut prin stropire regulata cu apa si acaricide specifice. Ca boli pot aparea patarea frunzelor sau mucegaiul cenusiu. Excesul de apa in pamant si in atmosfera poate cauza ingalbenirea si brunificarea  frunzelor, precum si incetinirea cresterii si putrezirea bazei plantei.

Expunerea in soare puternic determina aparitia petelor brune si a arsurilor pe suprafata frunzelor.
Se vor strege periodic frunzele de praf.

Important

A se evita expunerea la soare.

Pe scurt, ingrijire Aspidistra

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Bambusa vulgaris

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?