Bambusa vulgaris

Bambusa Vulgaris este un arbore denumit popular si”bambusul de interior” si provine din Asia. Este o planta exotica de dimensiuni mari decorativa prin tulpina grosa de culoare galbena si prin coroana bogata de frunze. Decoreaza foarte bine receptiile sau birourile cu foarte multa lumina aducand un aer exotic.

Ingrijire Bambusa Vulgaris

Amplasare – lumina si temperatura

Bambusa Vulgaris trebuie amplasat la lumina, in zone cu mult soare. In timpul verii poate fi amplasat afara, expozitia este recomandat sa fie sud-estica, sud-vestica sau sudica, temperatura optima vara 20-24°C si iarna 18°C.

Udare si hranire

Bambusa Vulgaris are nevoie de mai multa apa mai ales in timpul verii, pamantul trebuie sa fie reavan intre doua udari. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se stropeasca planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului, in special cand temperatura ambientului este ridicata. Fertilizarea se face o data pe luna vara si la doua luni iarna cu fertilizant pentru plante decorative prin frunze.

Elemente decorative

Bambusa Vulgaris, planta exotica de dimensiuni mari, foarte decorativa prin tulpini galbene, groase ce prezinta doua dungi longitudinale de culoare verde, frunzisul este bogat de culoare verde prazuliu.

Pericole

Daunatorii principali sunt paduchele lanos si paianjenul rosu.
Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2- 3 tratamente la interval de 7-10 zile.

Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.

Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.

Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri de aceea este recomandat sa pulverizam planta zilnic pentru a creste umiditatea atmosferica.

Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor si la putrezirea radacinilor. In acest caz se vor indeparta frunzele afectate, se  fac 2 tratamente cu fungicide sistemice la interval de 10-14 zile si se va sista udarea pana cand solul de la nivelul radacinilor va fi reavan spre uscat.
Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si caderea frunzelor- radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.

Important

Toamna sau iarna, este posibil ca 90% din frunzis sa se ingalbeneasca si este recomandat sa tundeti drastic toate ramurile, sa tratati cu stimulator de crestere si sa udati planta mai rar.

Pe scurt, ingrijire Bambusa Vulgaris

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta, pulverizare pe frunze
  • Frecventa udare: bisaptamanala, cu atentie sporita
  • Viteza crestere: rapida
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta satisfacatoare


Din aceeasi categorie de plante decorative: Croton

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?