Croton

Croton sau "tufisul minunat" este o planta in forma de tufa cu frunze mari, late, ce ne incanta prin culorile vii: orange, galben, rozaliu.
croton-petra-lechuza-classico-silver

Ingrijire Croton

Amplasare – lumina si temperatura

Croton trebuie asezata la lumina dar nu in soare direct si neaparat NU in zone intunecoase. Coloritul frunzelor este bogat si diversificat atunci cand planta este expusa unei lumini corespunzatoare. Prea putina lumina va duce la colorarea frunzelor in verde, iar prea multa lumina va duce la decolorarea si estomparea culorilor. Expunere recomandata: sud-estica, sud-vestica, sudica. Temperatura: vara 20-24°C si iarna 18°C.

Udare si hranire

Croton doreste sa fie udat regulat iar pamantul intre doua udari sa fie reavan. Pentru pastrarea umiditatii ridicate se pulverizeaza zilnic cu apa pe frunze si se amplaseaza o farfurioara cu pietris umed sub planta. Se fertilizeaza la 2 saptamani cu fertilizant pentru plante cu frunze.

Elemente decorative

Croton este decorativ prin desenul, forma si coloritul frunzelor sale. Croton prezinta un frunzis des cu o gama de culori variata cu nuante de verde, galben si rosu. Florile nu sunt decorative.

Pericole

Daunatori: paduchele lanos si testos, paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchilor cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide. Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.

Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri si aparitia paianjenului rosu – se va pulveriza planta zilnic.

Udarea excesiva duce la patarea sau la brunificarea frunzelor si dezvoltarea mucegaiului cenusiu pe vasele conducatoare. In acest caz se vor indeparta frunzele afectate, se fac 2 tratamente cu fungicide sistemice la interval de 10-14 zile si se va sista udarea pana cand solul de la nivelul radacinilor va fi reavan spre uscat. Insuficienta apei va duce la defoliere masiva; radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.

Important

Pentru igiena frunzelor este necesar un dus periodic, precum si curatarea frunzelor cu o carpa umeda. Inmultirea se face prin butasire; operatiunea se realizeaza primavara.

Pe scurt, ingrijire Croton

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
  • Frecventa udare: bisaptamanala cu atentie sporita
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta satisfacatoare


Din aceeasi categorie de plante decorative: Dracaena janet craig

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?