Dracaena lemon lime

Dracaena lemon lime este o planta ornamentala decorativa de interior cu un aspect deosebit, cu frunzele in dungi verde deschis si galben.
dracaena-lemon-lime-3t150-lechuza-classico

Ingrijire Dracaena lemon lime

Amplasare – lumina si temperatura

Dracaena Lemon Lime trebuie asezata la lumina dar nu in soare direct. Nu suporta zonele intunecoase. Expunere recomandata: sudica, estica, vestica. Temperatura preferata este 20-24°C vara si 18°C iarna.

Udare si hranire

Dracaena Lemon Lime doreste sa fie udata regulat la 7-10 zile astfel incat pamantul sa se usuce intre doua udari. Se recomanda ca la zilnic sa se pulverizeze planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentru plante verzi odata la 2 saptamani vara si lunar iarna.

Elemente decorative

Dracaena Lemon Lime este decorativa prin frunzele cu margini galbene cu o banda verde pe mijloc, lanceolate, de 20-25 cm lungime si 2-3 cm latime, usor curbate dispuse alternativ pe tulpina. Are aspect de palmier. Florile nu sunt decorative si au miros de tei; infloreste foarte rar in conditii de interior.

Pericole

 • Daunatori: paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.
 • Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
 • Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri – se va pulveriza planta zilnic.
 • Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor, la putrezirea radacinilor.
 • Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea rapida a frunzelor bazale – radacinile nu trebuie lasate sa se usuce. Temperaturile prea scazute determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor. Frunzele cu varfurile brunificate apar datorita umiditatii scazute a aerului.
 • Frunze gofrate si/sau cu pete albicioase apar atunci cind lumina este prea puternica.

Important

Daca la una-doua luni apar 2-3 frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire.

Daca la una-doua luni apar 2-3 frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire.

Pe scurt, ingrijire Dracaena lemon

 • Lumina maxima (pentru o buna dezvoltare): multa, fara soare direct
 • Lumina minima (pentru supravietuire): multa, fara soare direct
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare:saptamanala
 • Viteza crestere:lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: sensibila


Din aceeasi categorie de plante decorative: Dracaena marginata

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?