Dracaena reflexa

Dracaena Reflexa este originara din Madagascar, este o planta decorativa prin aspectul ei de arbore, frumos ramificata si cu frunze mici de culoare verde inchis. Dracena Reflexa decoreaza foarte bine receptiile de birouri sau birourile directoriale aducand un aer exotic.

Ingrijire Dracaena Reflexa

Draceana Reflexa are nevoie lumina multa insa nu suporta soare direct, nu se dezvolta bine in spatiile intunecoase, expunerea trebuie sa fie sudica, estica sau vestica iar temperaturile optime pe timp de vara sa se situeze intre 20-24°C si iarna min. 18°C.

Amplasare – lumina si temperatura

Draceana Reflexa are nevoie lumina multa insa nu suporta soare direct, nu se dezvolta bine in spatiile intunecoase, expunerea trebuie sa fie sudica, estica sau vestica iar temperaturile optime pe timp de vara sa se situeze intre 20-24°C si iarna min. 18°C.

Udare si hranire

Dracaena Reflexa doreste sa fie udata regulat la 7 -10 zile astfel incat pamantul sa se usuce intre doua udari. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se stropeasca planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Fertilizarea se face la 2 saptamani cu fertilizant pentru plante cu frunze.

Elemente decorative

Dracaena Reflexa este decorativa prin frunzele de un verde intens lanceolate de 10-15 cm lungime, dispuse in spirala pe tulpini neregulate subtiri, pe tronsoane de 15-30 cm.

Pericole

 • Daunatori- paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile.
 • Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.
 • Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
 • Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri -se va pulveriza planta zilnic.
 • Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor, la putrezirea radacinilor.
 • Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea rapida a frunzelor bazale- radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.
 • Temperaturile prea scazute determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor.
 • Frunzele cu varfurile brunificate apar datorita umiditatii scazute a aerului.
 • Frunze gofrate si/sau cu pete albicioase apar atunci cand lumina este prea puternica.

Important

Daca la una, doua luni apar 2-3 frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire.

Pe scurt, ingrijire Dracaena Reflexa

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Dracaena steudneri

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?