Epipremnum

Epipremnum, sau "scindapsus", sau "pothos aureus", este denumit popular si corn de iedera, potos sau iedera diavolului. Are un aspect pletos, cu crestere rapida, de aceea se utilizeaza atat ca planta curgatoare cat si prin dirijare pe tutore.
epipremnum

Ingrijire Epipremnum

Amplasare – lumina si temperatura

Epipremnum este o planta careia ii place sa fie amplasata intr-un loc luminos pana la umbros. Nu doreste soare direct iar la umbra frunzele isi pierd modelul si se pot arde. Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

Udare si hranire

Epipremnum are nevoie ca pamantul sa fie permanent reavan. Se fertilizeaza de doua ori pe luna.

Elemente decorative

Epipremnum se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval-cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde peste care se suprapun pete si striuri galbene.
Pentru un aspect mai deosebit se poate conduce in jurul unui tutore, adesea imbracat in calti. Acesta poate fi pulverizat cu apa si mentine umiditatea la nivelul frunzisului, radacinile adventive ale plantei utilizandu-l ca pe un substrat.

Pericole

Daunatori – paduchii lanosi. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea a doua tratamente la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice.

Important

Trebuie ales cu mare atentie locul unde veti aseza Epipremnum deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze. Atentie la transplantare- nu ii raniti radacinile. Inmultire facila prin butasi. Este foarte important ca solul sa se dreneze usor.

Pe scurt, ingrijire Epipremnum

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: rapida
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Ficus amstel

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?