Ficus amstel king

Ficus Amstel King, sau "ficusul de Bengal", este un arbore cu crengi pletoase, cu frunze lanceolate lucioase, cu crestere rapida.
ficus-amstel-king-lechuza-classico

Ingrijire Ficus Amstel king

Amplasare – lumina si temperatura

Ficus Amstel King este o planta iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri semi-umbroase. Expunere recomandata: sud, est, vest. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

Udare si hranire

Se uda astfel incat pamantul sa fie permanent reavan. Fertilizare: de doua ori pe luna.

Elemente decorative

Ficus Amstel King este decorativ prin frunzele lanceolate, late de 1,5-2,5 cm, asemanatoare cu cele de leandru. Frunza este neteda, de culoare verde inchis. Aspect asemanator cu ficusul alii.

Ficus Amstel king

Pericole

  • Daunatori: paduchii lanosi si painjenul rosu. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide respectiv acaricide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea a doua tratamente la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice. Alte boli: patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
  • Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.
  • Pe scoarta si pe ramificatii pot apare umflaturi si dungi de culoare bruna cauzate de excesul de substante nutritive sau de intepaturile insectelor.

Pe scurt, ingrijire Ficus Amstel king

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Ficus benjamina

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?