Ficus benjamina

Ficus benjamina, copacelul simpatic de birou, ne incanta prin aspectul sau vesel, cu frunze multe, maruntele, si prin cresterea sa rapida, atunci cand are conditii optime de dezvoltare (soare, aer proaspat, caldura).

Ingrijire Ficus Benjamina

Amplasare – lumina si temperatura

Ficus benjamina este o planta iubitoare de lumina, suporta chiar si soarele puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri semi-umbroase. Expunere recomandata: sud, est, vest. Ii place caldura tot timpul anului, la 20°C.

Udare si hranire

Ficus benjamina doreste sa fie udat regulat, abundent, pamantul se lasa sa se usuce usor intre doua udari. Se recomanda ca zilnic sa se pulverizeze planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentru plante verzi odata la 2 saptamani vara si lunar iarna.

Elemente decorative

Ficus benjamina este o planta decorativa prin frunzele  persistente, de 3-5 cm lungime, ovale, cu varf ascutit, pieloase, cu aspect cerat, verde-viu. Are aspect de copacel. Nu infloreste in conditii de interior.

Pericole

  • Daunatori: paduchii lanosi si painjenul rosu. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide respectiv acaricide.
  • Datorita excesului de apa pot putrezi radacinile. Se trateaza prin aplicarea a doua  tratamente  la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice. Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.
  • Ingalbenirea frunzelor se datoreaza lipsei apei sau atacului de paianjen rosu.

Important

Corectarea inaltimii si largimii plantei, precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie.

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Seva (latexul) plantei poate fi iritanta pentru piele.

Pe scurt, ingrijire Ficus benjamina

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
  • Frecventa udare: bisaptamanala
  • Viteza crestere: rapida
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Spatiile de birouri pot profita de aceasta planta pentru a le da o nota sporita de eleganta. Ofertele noastre de inchiriere plante contin aceasta specie de ficus pentru ca este foarte popular si rezistent daca este lasat mult timp in acelasi loc.


Din aceeasi categorie de plante decorative: Ficus elastica

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?