Ficus elastica

Ficus Elastica Robusta este o planta decorativa prin frunzele mari si lucioase ce decoreaza bine spatiile cu lumina multa.

Ingrijire Ficus Elastica

Amplasare – lumina si temperatura

Ficus Elastica Robusta iubeste lumina, prefera o expozitie estica sau sudica, vara trebuie protejat de razele puternice ale soarelui. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Temperatura optima pentru o buna dezvoltare se situeaza intre 18-20°C vara si min. 12-13°C iarna.

Udare si hranire

Se uda la 7-10 zile astfel incat solul sa fie reavan spre uscat intre doua udari. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate cu apa iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe o farfurie cu pietris ud. Fertilizarea se face o data sau de doua ori pe luna, cu fertilizanti cu o concentratie mai ridicata de azot.

Elemente decorative

Ficus Elastica Robusta este o planta decorativa prin frunzele foarte mari, de forma ovala, cu marginea dreapta, Frunza este neteda,de culoare verde inchis usor roscat, iar nervurile pronuntate au o culoare mai deschisa.

Ficus Elastica

Pericole

  • Daunatori- paianjenul rosu si paduchii lanosi, se vor face 2-3 tratamente cu acarcide sau insecticide la interval de 7-10 zile .
  • Boli patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza -se fac tratamente cu fungicide .
  • Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.
  • Corectarea inaltimii si largimii plantei precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie. Pentru a conduce coroana se va face taierea deasupra unei frunze indreptata spre directia in care vrem sa creasca o noua ramura.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Seva (latexul) plantei poate fi iritanta pentru piele. In cazul aparitiei acestuia este bine sa fie sters rapid cu o carpa umeda, deoarece pateaza.

Pe scurt, ingrijire Ficus Elastica

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Ficus microcarpa

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?