Ficus ginseng bonsai

Ficus ginseng bonsai, originar din Sri Lanka, India, Taiwan este o frumoasa planta care poate decora orice interior care are lumina naturala din plin. Ficus ginseng bonsai este o planta vesnic verde, decorativa prin frunzele luciaose de un verde intens si prin trunchiul care poate lua diferite forme.
ficus-bonsai-ginseng

Ingrijire Ficus ginseng bonsai

Amplasare – lumina si temperatura

Ficus ginseng bonsai este o planta iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri semi-umbroase. Temperatura optima ar trebui sa fie vara intre 18-20°C si iarna 12-13°C. Expunerea este recomandat sa fie estica, vestica sau sudica.

Udare si hranire

Ficus Ginseng bonsai este o planta iubitoare de apa, de aceea e bine sa fie udata abundent dar nu excesiv. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe o farfurie cu pietris ud. Fertilizarea se face o data sau de doua ori pe luna, cu fertilizant pentru bonsai.

Elemente decorative

Ficus Ginseng bonsai este decorativ prin scoarta deschisa la culoare, asemanatoare cu a mesteacanului, prin multiplele ramificatii flexibile ce cresc contorsionate si intortocheate, prin frunzele mici dar numeroase, cu varful usor rotunjit, colorate verde intens, elegante si gratioase.

ficus-bonsai-ginseng
Ficus ginseng bonsai

Pericole

Daunatori principali pot fi paianjenul rosu, paduchii testosi si lanosi. Pentru acesti daunatori se fac tratamente cu insecticide sau acaricide specifice conform recomandarilor producatorului. Ca boli pot sa apara patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.

Important

Corectarea inaltimii si largimii plantei precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie.
Planta se dezvolta mai bine in ghivece mai mult largi decat inalte.

Pe scurt, ingrijire Ficus ginseng bonsai

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
  • Frecventa udare: bisaptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Howea (kentia)

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?