Monstera

Monstera Deliciosa, denumita popular si "philodendron" este o liana cu originile in padurile tropicale din Mexic si Columbia. Monstera Deliciosa este decorativa prin frunzele mari cu crestaturi adanci si perforatii in interiorul frunzei si este des utilizata in amenajarea cu plante a spatiilor publice sau a resedintelor.

Ingrijire Monstera deliciosa

Amplasare – lumina si temperatura

Monstera Deliciosa prefera locurile luminoase pana la umbroase. Nu suporta soarele direct iar la umbra frunzele isi pierd intensitatea culorii. Expunerea poate fi sudica, estica, vestica sau nordica iar temperatura sa fie mentinuta mai tot timpul anului in jurul temperaturii de 20°C.

Udare si hranire

Pamantul sa fie permanent reavan, este foarte important sa se dreneze usor iar fertilizarea este recomandat sa se faca o data pe luna sau de doua ori cu fertilizanti pentru plante verzi.

Elemente decorative

Monstera Deliciosa se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze mari de 30-50 cm, oval-cordiforme, prevazute cu crestaturi alungite. Culoarea este verde cu luciu intens.
Pentru un aspect mai deosebit a fost condusa in jurul unui tutore imbracat in calti. Acesta poate fi pulverizat cu apa si mentine umiditatea la nivelul frunzisului, radacinile adventive ale plantei utilizandu-l ca pe un substrat.

Pericole

Daunator aparut frecvent la Monstera este paduchele lanos. Impotriva acestuia se fac 2-3 tratamente cu insecticide.
Datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea a doua tratamente la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice.

Important

Trebuie ales cu mare atentie locul unde se va amplasa aceasta planta deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze.

Pe scurt, ingrijire Monstera deliciosa

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: bisaptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Nolina (beaucarnea)

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?