Nolina (beaucarnea)

Nolina recurvata sau "beaucarnea", originara din Guatemala, este decorativa prin aspectul trunchiului lemnos cu scoarta ridata si ingrosat puternic la baza care seamana cu un picior de elefant si prin manunchiul de frunze lungi si inguste ca niste panglici care se formeaza in varf si atarna gratios pe langa trunchi. Planta este denumita popular si "picior de elefant" sau "arborele butelie".

Ingrijire Nolina (beaucarnea)

Amplasare – lumina si temperatura

Nolina se dezvolta foarte bine in spatii cu lumina putenica insa trebuie ferita de razele soarelui, expunerea poate si estica,vestica sau sudica iar temperatura vara sa se situeze intre 18-24°C si iarna 8-10°C.

Udare si hranire

Udarea plantei Nolina (beaucarnea) se face cu cantitati mici de apa, la intervale mai mari de timp si numai cand pamantul se usuca. Planta se multumeste cu un volum redus de sol iar fertilizarile se fac vara la interval de o luna. Este bine sa i se respecte iarna o usoara stare de repaus prin scaderea temperaturii la 12-16 grade Celsius, reducerea udarilor si stoparea fertilizarii.

Elemente decorative

Nolina Recurvata (beaucarnea) este deosebita prin originalitatea ei, tulpina este lignificata, de culoare gri-brun, care cu varsta se ingroasa mult la baza, asemeni unui bulb. Dilatatia de la baza este locul unde planta stocheaza apa. Frunzele lungi, inguste, gratios reflecte, sunt verzi si se dezvolta ca un buchet in varful trunchiului. Planta infloreste rareori sub forma de ciorchini de flori albe.

Pericole

  • Daunatori – paduchii lanosi care se combat cu insecticide specifice.
  • Udarea excesiva poate determina incetinirea cresterii, putrezirea radacinilor si a coletului.
  • Transplantarea se va face la intervale mari de timp (3-4 ani) si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul, ies la suprafata sau obtureaza spatiile de scurgere a apei.

Important

Pulverizarea frunzisului, cu apa necalcaroasa si nu prea rece, este necesara in perioadele foarte calde si uscate. Uscarea si caderea frunzelor batrane situate la baza este un proces fiziologic normal, consecinta a imbatranirii plantei.

Pe scurt, ingrijire Nolina (beaucarnea)

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: saptamanal sau la doua saptamani
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Philodendron scandens

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?