Phalaenopsis

Phalaenopsis este o orhidee originara din Thailanda si are un aspect exotic delicat prin florile dispuse pe o tija inalta, curbata. Este recomandata pentru spatiile de birouri in zonele de langa fereastra deoarece confera o stare de bine prin aspectul sau delicat.
orhidee-phalaenopsis-1

Ingrijire Phalaenopsis

Amplasare – lumina si temperatura

Phalaenopsis necesita o lumina multa insa categric fara soare direct. Pe un pervaz de fereastra, o expunere estica este excelenta. Razele soarelui ii cauzeaza arderea frunzelor si a florilor. Cu cat planta are o lumina mai adecvata, cu atat florile vor rezista mai mult. Temperatura medie cca. 20°C.

Udare si hranire

Phalaenopsis se uda o data la 3-4 zile, abundent. Se lasa cca. 30 min. sa se hidrateze bine, apoi se scurge apa din farfurioara. De preferinta se uda dimineata.

Udarea in mod repetat in timpul serii va duce in timp la putrezirea radacinilor. Daca este plantata in substrat specific orhideelor (cu scoarta de copac), atunci greutatea ghiveciului cu planta ne indica daca este nevoie de udare: ghiveciul usor arata deshidratarea substratului. Fertilizarea se face odata la 2 luni si in perioada cand ii apar bobocii, cu fertilizant pentru orhidee.

Din cand in cand se spala substratul cu dusul, pentru a indeparta acumularea sarurilor. Pentru asigurarea umiditatii se pulverizeaza cu apa doar pe frunze si pe tija, nu si pe flori (se pateaza). Udarea excesiva precum si uscaciunea excesiva duc la caderea rapida a florilor orhideei Phalaenopsis.

Elemente decorative

Phalaenopsis este decorativa prin frunzele sale lanceolate curbate verde inchis si mai ales prin florile delicate si fascinante dispuse pe tija curbata, ce apar de 2-3 ori pe an.

Pericole

Paduchii lanosi, putrezirea radacinilor.

Important

A se evita expunerea la soare si stagnarea radacinilor in apa.

Pe scurt, ingrijire Phalaenopsis:

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: bisaptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta medie


Din aceeasi categorie de plante decorative: Aglaonema

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?