Philodendron scandens

Philodendron Scandens este o planta pletoasa cu crestere rapida, ca o liana, care se poate utiliza ca planta curgatoare sau se poate conduce pe un tutore.

Ingrijire Philodendron Scandens

Amplasare – lumina si temperatura

Plantei Philodendron Scandens ii place sa fie amplasata intr-un loc luminos pana la moderat umbros. Nu doreste soare direct iar la umbra frunzele se etioleaza si raman mici. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

Udare si hranire

Philodendron Scandens se uda astfel incat pamantul sa fie permanent reavan. Se fertilizeaza de doua ori pe luna.

Elemente decorative

Philodendron Scandens se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval-cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde, unele specii avand nervura principala galbena. Pentru un aspect aparte se conduce in jurul unui tutore imbracat in calti. Acesta poate fi pulverizat cu apa si astfel mentine umiditatea la nivelul frunzisului, radacinile adventive ale plantei utilizandu-l ca pe un substrat.

Pericole

Daunatori – paduchii lanosi. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea a doua tratamente la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice.

Important

Trebuie ales cu mare atentie locul unde veti aseza Philodendron Scandens deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze. Se inmulteste prin butasi. Este foarte important ca solul sa se dreneze cu usurinta.

Pe scurt, ingrijire Philodendron Scandens

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Phoenix roebelenii

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?