Phoenix roebelenii

Phoenix Roebelenii este cel mai indragit palmier; planta este originara din sud-estul Asiei si este foarte utilizata in amenajarile cu plante in interior sau in exterior. In conditiile din tara noastra iarna nu rezista in exterior insa pe timpul verii poate rezista afara in plin soare, cu conditia sa fie udata din abundenta.

Ingrijire Phoenix roebelenii

Amplasare – lumina si temperatura

Phoenix Roebelenii prefera locurile bine luminate, chiar soare direct, dar suporta si semiumbra. Expozitia recomandata este sudica, estica sau vestica iar temperatura vara 20-25°C. Este bine sa i se respecte iarna o usoara stare de repaus cand se tine la o temperatura de 8-12°C si se uda mai rar.

Udare si hranire

Radacinile se tem de apa stagnanta motiv pentru care prima grija la udare este ca apa sa se dreneze bine. Totusi, sunt plante iubitoare de apa si, de aceea, substratul trebuie mentinut in permanenta reavan. Substratul trebuie sa fie foarte afanat, poros, bine drenat si sa cuprinda pamant de gradina sau telina, pamant de frunze si nisip. Fertilizarea se face de 2 ori pe luna cu ingrasaminte in concentratii reduse in timpul verii. Iarna se va fertiliza mai rar, la doua luni.

Elemente decorative

Phoenix Roebelenii este decorativ prin tulpina cilindrica, neramificata, inalta de 80-300 cm, ce poarta in varf un buchet de frunze penate, lungi, cu foliole foarte fine, frumos arcuite si albicioase pe fata inferioara.

Frunzele sunt divizate simetric de-a lungul nervurii mediane. Cu varsta, frunzele de la baza se usuca, iar in urma lor raman pe tulpina o serie de cicatrici si resturi de frunze (partile bazale asemenea unor teci).

Pericole

  • Daunatori- paianjenul rosu si paduchii lanosi, se fac 3-4 tratamente cu insecticide sau acaricide la interval de 7-14 zile.
  • Sistemul radicular este sensibil la excesul de apa care este cauza principala a pierderii lor datorita putrezirii radacinilor.
  • Plantele sunt sensibile la curentii de aer.
  • Varful plantei trebuie ferit de stationarea picaturilor de apa care provoaca putrezirea mugurelui central.

Important

Transplantarea si afanarea pamantului de la suprafata se fac cu mare grija pentru a nu rupe radacinile. Schimbarea ghiveciului se aplica la intervale mari de timp (4-10 ani) si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul, ies la suprafata sau obtureaza spatiile de scurgere a apei.

Vara plantele pot fi scoase afara, la soare sau la umbra. In perioadele calduroase ghiveciul se aseaza pe un strat de pietris care se mentine umed pentru a asigura necesarul de umiditate atmosferica.

Indepartarea frunzelor uscate se executa prin taierea lor de la baza ori de cate ori este cazul.

Pe scurt, ingrijire Phoenix Roebelenii

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
  • Frecventa udare: bisaptamanala cu atentie sporita
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Polyscias fabian

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?