Polyscias fabian

Polyscias Fabian denumit si "gutuiul de camera" este o planta decorativa de interior cu aspect de arbore, cu crestere lenta, originar din Brazilia. Poate fi utilizat in decorarea spatiilor bine luminate, receptii de cladiri sau resedinte.

Ingrijire Polyscias Fabian

Amplasare – lumina si temperatura

Polyscias Fabian este o planta iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Temperatura propice pe timpul verii 18-20°C. Expunerea poate fi sudica, estica sau vestica.

Udare si hranire

Polyscias Fabian se va uda moderat astfel incat intre doua udari sa se usuce solul la nivelul radacinilor. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe farfurii cu pietris ud. Fertilizarea se face o data sau de doua ori pe luna, cu concentratie mai ridicata de azot.

Elemente decorative

Decorativa prin frunzele rotunde, usor gofrate, cu marginea ondulata, ce imbraca ramurile tinere ale plantei.

Pericole

  • Daunatori- paianjenul rosu si paduchii lanosi.
  • Boli-patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
  • Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.

Important

Corectarea inaltimii si largimii plantei, precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie.

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau cu o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

Pe scurt, ingrijire Polyscias Fabian

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanal
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Rhapis

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?