Rhapis

Rhapis excelsa, planta decorativa de interior cu aspect de tufa- palmier, este decorativ prin frunzele mari care seamana cu un evantai. Planta se presupune ca provine din China, Taiwan. Planta Rhapis este spectaculoasa la dimensiuni mari de aceea este recomandata pentru amenajarea receptiilor de cladiri sau a mall-urilor.

Ingrijire Rhapis

Amplasare – lumina si temperatura

Rhapis Excelsa este o planta iubitoare de lumina insa soarele puternic ii produce arsuri pe frunze, de aceea este recomandat sa fie protejata de soare in cazul in care este amplasata afara pe timpul verii. Expunerea trebuie sa fie sudica, estica sau vestica. In locurile fara lumina multa planta stagneaza in crestere. Temperatura optima 18-20°C .

Udare si hranire

Rhapis Excelsa se va uda abundent astfel incat intre doua udari solul la nivelul radacinilor sa fie reavan. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe o farfurie cu pietris ud. Fertilizarea se va face o data sau de doua ori pe luna, cu concentratie mai ridicata de azot.

Elemente decorative

Decorativa prin frunzele evantai cu margini drepte, de un verde intens, foarte lucioase, dispuse altern pe tulpinile subtiri, inalte ca de trestie. Intr-un ghiveci sunt mai multe tulpini.

rhapis-amenajare-lechuza
Rhapis in birou

Pericole

  • Daunatori – paianjenul rosu si paduchii lanosi.
  • Boli -patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
  • Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

Pe scurt, ingrijire Rhapis

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Sansevieria laurentii

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?