Sansevieria zeylanica

Sansevieria Zeylanica, cunoscuta si sub denumirea de "limba soacrei", este o planta decorativa de interior cu cerinte foarte mici fata de conditiile de mediu si intretinere. Planta este ornamentala prin frunzele lungi frumos colorate in nuante de verde si gri.

Ingrijire Sansevieria Zeylanica

Amplasare – lumina si temperatura

Sansevieria Zeylanica prefera locurile foarte luminoase, vara poate fi amplasata afara dar totusi suporta si zone umbrite. Este una din putinele plante de interior care rezista bine si in conditii de lumina puternica si in zone cu lumina mai putina. Temperatura propice este situata in intervalul 15-24 °C, iar iarna rezista si la temparaturi mai scazute.

Udare si hranire

Cerintele fata de apa sunt mici, se uda rar la 2-3 saptamani iar in locuri umbrite sau pe timpul iernii chiar mai rar. Fertilizarea se face in timpul verii o data pe luna sau la doua luni.

Elemente decorative

Sansevieria Zeylanica este decorativa prin frunzele ei care cresc drepte, lungi, late de 4-5 cm cu varf ascutit si prezinta niste benzi transversale in nuante de verde-verde deschis-gri.

Pericole

Daunatori -paduchii lanosi. Boli -patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.

Important

Excesul de apa aste daunator plantei. Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

Pe scurt, ingrijire Sansevieria Zeylanica

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: la 2-3 saptamani
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Schefflera amate

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?