Schefflera amate

Schefflera amate sau "arborele umbrela" cum mai este denumita popular datorita frunzelor, este decorativa prin frunzele mari, palmate, moi si  usor curbate, lucioase cu aspect umed. Este planta care da singura semnal atunci cand are nevoie de apa. Are aspect de tufa sau de arbore atunci cand este tunsa bol pe tulpina, are nevoie de spatiu mare in jurul ei fiind voluminoasa in circumferinta. Utilizata in decorarea spatiilor mari, birouri sau resedinte bine luminate.

Ingrijire Schefflera Amate

Amplasare – lumina si temperatura

Este o planta iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere recomandata: sudica, estica, vestica, nordica. Temperatura- vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

Udare si hranire

Schefflera amate se uda abundent o data pe saptamana vara, iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Este planta care cere singura apa, iti poti da seama datorita frunzelor care se lasa in jos cand este insetata. Nu se va lasa apa sa stagneze in farfuria ghiveciului deoarece exista risc de putrezire a tulpinilor. Fertilizarea se va face din primavara pana in toamna, o data pe luna, iar iarna se va opri fertilizarea.

Elemente decorative

Schefflera Amate este decorativa prin frunzele sale luciose, palmate, de un verde intens asemanatoare frunzelor de nuc.

Pericole

Daunatori- paduchii lanosi si testosi. In incaperi cu umiditate scazuta planta poate fi infestata de paianjenul rosu. Boli-patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor si daunatorilor se vor face doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu insecticide sau acaricide pentru paduchi si paianjenul rosu.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

Pe scurt, ingrijire Schefflera Amate

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Schefflera arboricola

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?