Schefflera arboricola

Schefflera arboricola, sau "arborele umbrela", este un arbust simpatic cu frunze rotunjite, dispuse sub forma de rozeta.
schefflera-arboricola-lechuza-classico-argintiu

Ingrijire Schefflera Arboricola

Amplasare – lumina si temperatura

Schefflera arboricola este iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

Udare si hranire

Schefflera arboricola se uda abundent o data pe saptamana vara iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant prntru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

Elemente decorative

Schefflera arboricola este decorativa prin frunzele sale luciose palmate, de forma rotunda, cu dimensiuni mici.

Schefflera Arboricola
Schefflera Arboricola

Pericole

Daunatori: paduchii lanosi si testosi. In incaperi cu umiditate scazuta planta poate fi infestata de paianjenul rosu. Boli: patarea bruna, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor se vor face doua trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu insecticide sau acaricide pentru paduchi si paianjenul rosu.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Se inmulteste primavara prin butasire.

Pe scurt, ingrijire Schefflera arboricola

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Scindapsus

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?