Scindapsus

Scindapsus, sau "golden pothos" sau "planta telegraf", este o liana cu crestere rapida, utilizata adesea ca masa decorativa verde.
scindapsus-lechuza-classico

Ingrijire Scindapsus

Amplasare – lumina si temperatura

Scindapsus este iubitoare de lumina dar suporta si zonele mai umbrite, se poate amplasa la 50-200 cm de o fereastra puternic luminata. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

Udare si hranire

Scindapsus se uda abundent o data pe saptamana vara; odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

Elemente decorative

Scindapsus este decorativa prin frunzele sale cordiforme, lucioase, cu dimensiuni 10-20 cm. Nu infloreste in conditii de camera.

Scindapsus la birou

Pericole

Datorita excesului de umiditate pot aparea pete brune pe frunzele tinere care ulterior se vor extinde la toata planta daca nu se opreste imediat udarea in exces.
Este foarte rar atacata de paduchii lanosi. De obicei se transmit de la alte plante infestate. Pentru tratarea acestora se vor face 2-3 tratamente cu insecticide la interval de 10- 14 zile.

Pe scurt, ingrijire Scindapsus

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: medie
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: rapida
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Spathiphyllum

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?