Spathiphyllum

Spathiphyllum, sau “crinul pacii”, este o planta care ne incanta prin aspectul sau de tufa bogata, cu flori delicate, alungite, de culoare alba.
spatiphyllium-17-40-ghiveci-plastic

Ingrijire Spathiphyllum

Amplasare – lumina si temperatura

Spatiphyllium va fi amplasata in zone mai umbrite, deoarece nu suporta lumina puternica (i se ingalbenesc frunzele). Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

Udare si hranire

Spathiphyllum se uda abundent de 1-2 ori pe saptamana vara, iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu flori. Iarna se va opri fertilizarea. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des.

Elemente decorative

Spatiphyllium este decorativa prin frunzele sale luciose lanceolate, cu dimensiuni cuprinse intre 30 si 70 cm in functie de specie. Infloreste tot anul, daca are conditii propice. Florile sunt formate dintr-o spata alba ce protejeaza pistilul.

Pericole

Daunatori: foarte rar este atacata de paianjenul rosu. Boli: patarea bruna, antracnoza, alternarioza. Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse. Pentru tratarea bolilor se vor face doua trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu acaricide pentru paianjenul rosu.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Se inmulteste primavara prin despartirea tufei.

Pe scurt, ingrijire Spathiphyllum

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
  • Lumina pentru supravietuire: moderata
  • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
  • Frecventa udare: bisaptamanala cu atentie sporita
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Yucca

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?