Yucca

Yucca este un palmier foarte popular, cu frunze lanceolate de un verde aprins, cu crestere rapida, iubitoare de lumina multa.
yucca-3t-lechuza-classico

Ingrijire Yucca

Amplasare – lumina si temperatura

Yucca este iubitoare de lumina; vara se poate tine afara intr-o zona semi-umbrita. Atunci cand nu beneficiaza de lumina suficienta frunzele tinere vor fi etiolate (sunt decolorate, firave). Expunere recomandata: sud, est, vest. Temperatura: vara 18-25°C, iarna minim 7,5°C.

Udare si hranire

Yucca se uda moderat o data pe saptamana vara; odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

Elemente decorative

Decorativa prin frunzele sale lanceolate, acoperite de pruina, cu marginile aspre, dispuse in rozeta spre varful trunchiului viguros.

Yucca in spatii publice

Pericole

Foarte rar este atacata de daunatori. Boli: patarea bruna si neagra, fainarea.
Acestea se datoreaza umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor se vor face 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar.

Important

Pentru o dezvoltare armonioasa Yucca are nevoie de foarte multa lumina si de un sol bine drenat. Se inmulteste primavara prin butasire.

Pe scurt, ingrijire Yucca

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: lenta
  • Grad de sensibilitate a speciei: sensibila

Yucca este esentiala ca decor in spatiile de interior. Plantele de talie mare vor da viata spatiilor de birouri corporate si open space. Iar daca alegi ca suport un ghivechi Lechuza vei avea surpriza sa vezi schimbarea eleganta a spatiului, fie ca este zona de receptie, un spatiu gol din open space sau un colt de langa lift.


Din aceeasi categorie de plante decorative: Zamioculcas

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?