Zamioculcas

Zamioculcas, o planta cu aspect preistoric in forma de tufa, este un decor exotic in spatiile moderne.
zamioculcas-24-95-ghiveci-plastic

Ingrijire Zamioculcas

Amplasare – lumina si temperatura

Zamioculcas este iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-27°C, iarna minim 13°C.

Udare si hranire

Zamioculcas se uda abundent o data pe saptamana vara, odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna lunar, cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

Elemente decorative

Zamioculcas este decorativa prin frunzele sale luciose pozitionate cate doua (asemanator frunzelor de salcam) pe o tulpina carnoasa care pare a fi un petiol viguros.

Pericole

Foarte rar este atacat de daunatori. Boli: patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse. Pentru tratarea bolilor se vor face 2-3 trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide, la sol si foliar.

Important

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Inmultire: primavara prin despartirea tufei.

Pe scurt, ingrijire Zamioculcas

  • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
  • Lumina pentru supravietuire: medie
  • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
  • Frecventa udare: saptamanala
  • Viteza crestere: medie
  • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna


Din aceeasi categorie de plante decorative: Phalaenopsis

Picture of VerdelaBirou

VerdelaBirou

Suntem VerdelaBirou Servicii SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati. Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Beneficii VerdelaBirou

Contacteaza-ne

Companiile au nevoie de imbunatatirea calitatii spatiilor de birouri, atat vizual cat si ca nivel de oxigen si umiditate, ce creeaza un mediu ambiental excelent.

Cu VerdelaBirou beneficiezi de consultanta, amplasare si mentenanta plante de interior pentru birouri si spatiile de receptie, holuri, scari.

Pentru inchiriere plante de birou ne poti contacta la telefon +40 745 037 151.

Specii plante pentru birou

Prezentare video

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?