Dracaena marginata – o plantă agreabilă in spațiile tale de birouri
Cu aspectul său de palmier care își creaza forme unice din tulpinile sale zvelte, Dracaena Marginata își merită locul în spațiile de birouri sau în spațiile publice, în zonele lor cu lumină moderată, fără soare direct.
Are un aspect deosebit, e o planta atractivă și prietenoasă, cu nevoi relativ puține. Se dezvoltă interesant în timp și va bucura oamenii care lucrează în zona ei in timp ce aceștia își vor odihni privirile către ea. Faptul că nu necesită soare direct, ba chiar i-ar fi daunator sa o așezi în prea multă lumină este un atu important al acestei plante din punct de vedere al îngrijirii ei.
Cum va arata Dracaena Marginata în spațiile tale corporate?
Planta prezintă tulpini subțiri, înalte, neramificate si foarte elegante, care poartă smocuri de frunze subțiri, verzi, cu margini roșii, delicate și arcuite. Dracaena Marginata este decorativă prin frumusețea și eleganța frunzelor sale.
Povestea Dracaenei
Exista peste 120 de specii de Dracaena. “Dracaena” își are originea din cuvantul grec “drakaina,” care înseamna femininul dragonului.
Opinia horticultorului
Dracaena Marginata este un gen ce aparține familiei Asparagaceae. Dorește să fie udată regulat la 7 -14 zile astfel încât pământul să se usuce între doua udări. Se recomandă ca din când în când să fie pulverizată cu apă pe frunze pentru a i se menține umiditatea ambientală ridicată. Se fertilizeaza la 2 – 4 săptămâni cu fertilizant pentru plante cu frunze. Marginata trebuie așezată la lumină medie; suportă și zonele cu lumină mai puțină. Expunere recomandată: nordică, estică, nord-estică sau sudică – sud-vestică însă la o oarecare distanta de ferestre. Temperatura ambientală: vara 20-24°C si iarna 18°C. Trebuie așezată la lumină medie; suportă și zonele cu lumină mai puțină. Înmultirea se face prin butășire.
Mentenanta plantelor de birou cu specialiștii Verdelabirou, oferită cu drag pentru Dracaenele tale
Dacă vei alege ca Dracaena marginata să facă parte din oaza ta de verde în spațiile unde îți desfasori activitatea și vei opta pentru un abonament de mentenanță a plantelor tale de către echipa noastră, o vom trata ca pe o regină, așa cum merită.
Oricare dintre colegii noștri agenți pentru servicii clienți va fi desemnat să se ocupe de îngrijirea plantelor tale, se va ocupa ca ea să fie corect amplasată după nevoile Dracaenei de a primi lumină. O va așeza într-o zonă cu lumină moderată și se va asigura că nu este în soare direct. Frunzele gofrate și/sau cu pete albicioase, dacă vor apărea, atunci îi vor semnala că lumina este prea puternică.
O va uda cu moderație, fiind atent să nu aibă pămantul ud ci doar umed, și să se zvante bine între două udări, altfel existand pericolul ca tulpinile ei sa putrezească. Însă o va uda, totuși, cu suficientă apă, pentru că lipsa apei îi provoacă îngălbenirea rapidă a frunzelor și căderea lor. Un sol bine drenat este ideal pentru Dracaena. Va fi atent dacă apa de la robinet din locația ta îi place plantei, pentru că este foarte sensibilă la fluor și la clor.
Colegul nostru va urmări în operațiunile de întretinere profesionistă ca planta să beneficieze de un mediu cu temperatura de 20-24°C și de minimum 18°C iarna, și va fi atent în situația în care în locația ta apare o posibilă inversiune a anotimpurilor din punctul de vedere al încălzirii spațiilor (iarna spațiile de birouri tind să fie incălzite la o temperatură mai înaltă decat vara).
Dracaena ta va fi îngrijită de mâini pricepute
Periodic, colegul nostru îi va pulveriza apă în ploaie fină pe frunze ca să prevină brunificarea vârfurilor. Dracaenei nu îi place aerul prea uscat și adoră micile dușuri cu pulverizatorul. Poți observa cu ochiul liber cat de fericită este, cu micile picaturi de apă pe frunze!
Din cand în cand îi va spăla frunzele, cu ajutorul unei carpe moi, curate, pentru ca Dracaena ta să arate wow. Îi va îndepărta totodata frunzele îngălbenite sau uscate.
Dacă specialistul nostru constată că a aparut o infestare cu dăunatori gen păianjenul roșu sau păduchele lânos, va aplica tratamente fitosanitare în mod regulat, pana la dispariția dăunătorilor.
Cand planta crește prea mult în înălțime, specialistul nostru o va tunde destul de drastic dar nu te îngrijora, la scurt timp îi vor apărea lăstari noi.
Important
Dacă odata la una – două săptămâni apar frunze bazale îngălbenite sau uscate, acesta este un proces normal de îmbătrânire. Nu te ingrijora pentru atât. Îi vom îndepărta acele frunze și vom observa cum apar altele noi în varf.
Învață de la Dracaena, în dialogurile tale secrete cu plantele din birourile tale care aparțin acestei specii, cum este să ai reziliență și eleganță, precum și capacitatea de a-ți găsi drumul și forma proprie de exprimare a unicității tale!
CUMPARA AICI Dracaena marginata
Fișa plantei Dracaena Marginata, pe scurt:
Lumina pentru o bună dezvoltare: medie
Lumina pentru supravietuire: medie
Udare în condiții de dezvoltare: moderată
Frecvență udare: săptămânală
Viteza creștere: lentă
Grad de sensibilitate a speciei: rezistență satisfăcătoare
Am ales această plantă decorativă datorita rezistenței sale la lumina moderată și am introdus-o și în pachetele Ready To Go.
Citește și despre Aglaonema, o plantă naturală decorativă ce se pretează în spațiile de business cu lumină moderată.