Nici un birou fara plante decorative – patru motive

Astazi, un numar tot mai mare de oameni lucreaza in spatii inchise cu putine ferestre, de cele mai multe ori fara plante decorative naturale.
plante-decorative-ornamentale-birou

Nu multi sunt cei care au sansa de a ocupa un loc intr-un birou ambientat cu plante decorative, sau de unde pot admira cerul sau o gradina. Pentru restul angajatilor, privarea de o sursa naturala de lumina si de aer proaspat poate fi destul de greu suportat.

Un mod eficient de a imbunatati starea de sanatate si de spirit a angajatilor care lucreaza in astfel de spatii si de a da viata mediilor de lucru, este introducerea de plante decorative de interior in peisajul biroului. De fapt, plantele ornamentale ofera o gama mult mai larga de beneficii, atat pentru angajati cat si pentru angajatori, de la purificarea aerului, pana la cresterea productivitatii.
Mai jos am listat patru motive pentru care plantele ornamentale de interior nu ar trebui sa lipsească din niciun birou:

1. Plantele decorative naturale de interior la birou purifica aerul

Studiile NASA au demonstrat ca exista anumite plante ornamentale care s-au dovedit a fi extrem de eficiente in curatarea aerului la birou. Multe dintre plantele ornamentale de interior elimina poluantii din aer prin procese naturale de respiratie. Printre aceste plante decorative de birou se numara si Dracaena, Ficus benjamina, Aglaonema, Sansevieria.

2. Plantele decorative naturale de interior imbunatatesc sanatatea fizica si psihica

Plantele ornamentale la birou nu numai ca purifica aerul, dar ele au si rolul de a reduce oboseala, ametelile, senzatiile de tuse sau durerile de cap. Si cum atunci cand sunt sanatosi si se simt bine angajatii sunt mult mai eficienti, plantele decorative de interior ajuta indirect la cresterea performantelor firmei.

3. Plantele decorative naturale de interior la birou cresc productivitatea

Studiile au indicat si ca plantele ornamentale ajuta la cresterea productivitatii individului. Mai exact, un studiu publicat in The Scientific American a demonstrat ca performantele oamenilor cresc atunci cand acestia lucreaza intr-un mediu in care exista plante decorative de birou.

4. Maresti atractivitatea firmei fata de clientii tai cu plante decorative naturale de interior

Pe langa faptul ca plantele ornamentale la birou aduc beneficii pentru angajati, ele pot ajuta si la atragerea potentialilor clienti. Nu numai ca plantele decorative de interior creaza un ambient placut si induc o stare de bunastare, dar le vor indica partenerilor sau clientilor ca organizatia este preocupata de mediu.

Totusi, trebuie mentionat ca plantele decorative de interior necesita operatiuni specifice de ingrijire plante. Comparativ cu cat de multe ne ofera ele, plantele decorative naturale nu cer decat cateva minute de atentie pe zi sau chiar pe saptamana, timp in care cineva trebuie să le ude, sa le curete, sa le tunda sau sa le fertilizeze.

Pentru a crea un aspect cat mai profesionist al amenajarii cu plante la birou, apelati la serviciile unei firme specializate. Astfel, specialistii nu numai ca vor crea un plan cat mai bun pentru fiecare spatiu, dar se vor asigura si ca plantele decorative de interior vor prospera si vor fi sanatoase.

Afla aici detalii despre Greenatwork.

Iata un clip amuzant care in mai putin de un minut iti prezinta beneficiile plantelor decorative la birou:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

plante decorative in birou

Plante decorative in birou – 14 beneficii

Plante decorative in birou – o idee excelenta pentru wellness-ul la serviciu.
Este cunoscut de toată lumea faptul că plantele sunt excelente pentru producerea de oxigen si contribuie la un sentiment Zen în orice mediu. Dar știați că din punct de vedere clinic acestea pot reduce stresul, lupta impotriva racelii, elimina noxele și opresc chiar si durerile de cap?

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?