Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri variaza in functie de specia aleasa si de zona de amplasare.

Plante verzi pentru birouri mici

Birourile mici nu au suficient spatiu pentru plante de talie mare care, de multe ori, sunt invazive. De aceea putem alege plante verzi care cresc pe verticala dar nu ocupa spatiu in latime, cum ar fi Dracaena Marginata. Aceasta planta este rezistenta in spatiile de birouri, are nevoie de lumina indirecta si nu se dezvolta pe latime.

De luat in considerare ca Dracaena sa nu fie amplasata langa un dozator cu apa pentru ca nu suporta udarea in exces. Stim ca se mai intampla ca paharele cu putina apa sa fie golite in ghiveciul plantelor.

Dracaena Marginata amplasata intr-un birou mic, insufleteste spatiul

Sala de sedinte este un alt spatiu care merita amenajat cu plante decorative. Dar cand spatiul nu permite, solutia este o jardinera cu un mix de plante, ce incanta prin varietate. In imaginile de mai jos aveti astfel de aranjamente.

Pozitionarea plantelor ornamentale in Open Space

Cand vine vorba de amenajarea cu plante a birourilor open space, lucrurile se schimba. In aceste spatii, nevoia de aer curat este punctul primordial. In functie de iluminarea spatiului se pot plasa o varietate de plante naturale, de la cele cu talie mare la cele mici, pe birouri sau ca despartitoare vii.

Plante ornamentale amplasate langa geamuri

Plantele de talie mare, iubitoare de lumina pot fi amplasate langa geamuri, dar totusi mai departe de sursele de caldura daca exista. Alinierea plantelor la o distanta minima de geam este necesara, daca pe langa geamuri este si loc de trecere a personalului.

pozitionarea plantelor ornamentale
Croton Excellent – pozitionare la geam cu culoar de trecere

Plante decorative ca separatoare verzi, naturale

Dupa cum am mentionat si in pagina dedicata, separatoarele verzi din plante naturale nu sunt doar estetice ci si functionale. Jardinierele cu plante verzi pot delimita intr-un mod inedit spatiile, protejeaza fonic si vizual. Galeria de mai jos cuprinde cateva separatoare verzi create de echipa noastra de specialisti in peisagistica de interior.

Pozitionarea plantelor ornamentale mici

inovam-plante-birouri

Intr-un spatiu de birouri open space nu sunt suficiente doar plantele de talie mare, amplasate langa geamuri sau printre spatiile de lucru. Un ghiveci elegant cu o planta mica va face furori.

Daca alegeti mai multe specii de plante, aveti in vedere ca acestea sa suporte mai putina lumina si sa fie in ghivece Lechuza cu auto-udare care nu au riscul ca apa sa se scurga, ca la ghivecele simple cu farfurie.

Plante naturale cu flori colorate

Orhideea Phalaenopsis inlocuieste cu succes buchetele de flori taiate. Orhideele pot fi amplasate in salile de sedinta, in birourile unde se primesc clientii sau la help desk.

La final, dupa ce am expus doar o parte din posibilitatile de amplasare a plantelor, putem declara cu convingere: „Niciun birou fara plante naturale!”. Specialistii nostri vor vizita spatiile pe care le detineti si vor gasi solutiile cele mai bune, de la recomandarea tipurilor de plante pana la pozitionarea lor corecta.

Pentru ca acest lucru sa se concretizeze, contactati-ne la numarul de telefon din partea de sus a site-ului nostru sau cereti oferta prin formularul de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

plante decorative in birou

Plante decorative in birou – 14 beneficii

Plante decorative in birou – o idee excelenta pentru wellness-ul la serviciu.
Este cunoscut de toată lumea faptul că plantele sunt excelente pentru producerea de oxigen si contribuie la un sentiment Zen în orice mediu. Dar știați că din punct de vedere clinic acestea pot reduce stresul, lupta impotriva racelii, elimina noxele și opresc chiar si durerile de cap?

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?