București - Ilfov

Zona de deservire

0745 037 151

Contact rapid WhatsApp

Schlumbergera (cactusul de Craciun) – instructiuni de intretinere

Schlumbergera, desi la prima vedere nu pare sa fie asa, este un cactus epifit (se mai numeste si zigocactus). Nu are tepi. Are niste tulpini plate, segmentate, adaptate pentru procesul de fotosinteza. In varful acestor tulpini apar bobocii, in luna noiembrie.

Schlumbergera intampina Craciunul plina de flori.

Pe masura ce zilele se scurteaza, ii apar bobocii si infloreste incepand de la sfarsitul lunii noiembrie si pana dupa anul nou.

Florile pot fi albe, roz, orange, fuchsia, rosii.

schlumbergera-detaliu-flori
Schlumbergera – detaliu

Este o planta usor de ingrijit, autonoma si robusta. Provine din regiunile montane braziliene, si nu este o planta de lux- este foarte rezistenta la boli si daunatori, si cu un minim de ingrijire ne va rasplati prin aspectul ei bogat verde tot anul si cu florile sale generoase de Craciun.

Isi trage numele de la colectionarul francez de cactusi Frederic Schlumberger, care a adus primele plante de Schlumbergera din Brazilia catre Anglia in anul 1817.

In perioada infloririi, Schlumbergera prefera locurile bine iluminate, udare regulata cu cantitati mici de apa. Dupa perioada de inflorire, planta se va mentine in stare de repaus cateva luni, cu udare mai putina si fara fertilizant.

In timpul verii, se va mentine timp de o luna cu udare minima, iar in luna septembrie se va tine timp o luna la temperatura mai scazuta pentru a stimula inflorirea.

Din octombrie se uda mai abundent si se fertilizeaza.
Are nevoie de un pamant bine drenat si aerisit, nu ii place pamantul compact de gradina.

Schlumbergerei ii place sa isi pastreze locul sau, nu agreaza mutarea dintr-un loc in altul. Ii plac spatiile mai racoroase, de aceea tineti-o departe de calorifer, soba sau semineu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.