Gradina verticala pentru restaurante

Gradina verticala din plante ornamentale intr-un restaurant din Bucuresti – un aer proaspat, aspect luxuriant si plin de viata. Aducem natura in spatiile urbane.
gradina-verticala-greenatwork-1k-1

Recent am incheiat montarea unor gradini verticale la un restaurant cu prestigiu din Bucuresti, in spatiul numit Orangerie. Lasam imaginile sa vorbeasca despre evolutia lucrarilor. Montajul s-a efectuat intr-un interval de 3 zile, pentru cca. 12 mp. de gradina verticala.

Gradina verticala, start lucrare

Mai intai, am montat pe pereti buzunarele pentru gradina verticala cu plante ornamentale. Apoi am dimensionat instalatia de irigare prin picurate, pregatind furtunurile pe pozitie.

gradina-verticala-greenatwork-1
Montarea buzunarelor pe peretele ingust
gradina-verticala-greenatwork-2
Montarea buzunarelor pe peretele lat

Gradina verticala din plante ornamentale, in lucru

In urmatoarea etapa am umplut buzunarele cu pamant de calitate, imbunatatit cu fertilizant profesional cu eliberare lenta. Am montat plantele ornamentale, una cate una. Le-am plantat cu grija, pentru ca radacinile lor sa ramana intacte, si pentru ca sa faca un contact bun cu solul. Am utilizat scindpapsus, iedera, vriesea, platycerium, spatiphyllium, croton. Aspectul de vegetatie luxurianta este dat de combinatia dintre aceste plante rezistente la interior.

gradina-verticala-greenatwor
Se monteaza plantele pe peretele ingust


Inaltimea la care am lucrat a fost de cca 2,5 metri, astfel ca am fost nevoiti sa utilizam scara. Am ales cu grija felul in care am potrivit plantele ornamentale in buzunarele speciale, astfel incat ansamblul final sa fie armonios si functional.

gradina-verticala-greenatwo
Montare plante pe peretele lat

Finalizare perete cu plante ornamentale de interior

Inainte de finalizare, am potrivit plantele ornamentale pe pozitie, si le-am mai mutat pana cand gradina verticala a capatat aspectul dorit. La final, le-am fixat in pozitie verticala. Am pulverizat plantele cu apa proaspata, le-am udat si am facut proba instalatiei de irigare prin picurare.

gradina-verticala-greenatwork-1k-1
Gradina verticala pe peretele ingust, la final


Clientul nostru a fost foare multumit de gradina verticala din plante ornamentale, iar echipa noastra a mai adaugat o lucrare de prestigiu in portofoliul sau de expertiza. La inaugurarea salii, plantele ornamentale au fost indelung admirate, spre multumirea proprietarului spatiului si a invitatilor acestuia.
Suntem convinsi ca gradinile verticala adauga un plus de valoare spatiului, si ca investitia in aceasta lucrare cu plante ornamentale va face o mare diferenta in atmosfera oferita clientilor restaurantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?