Recent am incheiat montarea unor gradini verticale la un restaurant cu prestigiu din Bucuresti, in spatiul numit Orangerie. Lasam imaginile sa vorbeasca despre evolutia lucrarilor. Montajul s-a efectuat intr-un interval de 3 zile, pentru cca. 12 mp. de gradina verticala.
Gradina verticala, start lucrare
Mai intai, am montat pe pereti buzunarele pentru gradina verticala cu plante ornamentale. Apoi am dimensionat instalatia de irigare prin picurate, pregatind furtunurile pe pozitie.
Gradina verticala din plante ornamentale, in lucru
In urmatoarea etapa am umplut buzunarele cu pamant de calitate, imbunatatit cu fertilizant profesional cu eliberare lenta. Am montat plantele ornamentale, una cate una. Le-am plantat cu grija, pentru ca radacinile lor sa ramana intacte, si pentru ca sa faca un contact bun cu solul. Am utilizat scindpapsus, iedera, vriesea, platycerium, spatiphyllium, croton. Aspectul de vegetatie luxurianta este dat de combinatia dintre aceste plante rezistente la interior.
Inaltimea la care am lucrat a fost de cca 2,5 metri, astfel ca am fost nevoiti sa utilizam scara. Am ales cu grija felul in care am potrivit plantele ornamentale in buzunarele speciale, astfel incat ansamblul final sa fie armonios si functional.
Finalizare perete cu plante ornamentale de interior
Inainte de finalizare, am potrivit plantele ornamentale pe pozitie, si le-am mai mutat pana cand gradina verticala a capatat aspectul dorit. La final, le-am fixat in pozitie verticala. Am pulverizat plantele cu apa proaspata, le-am udat si am facut proba instalatiei de irigare prin picurare.
Clientul nostru a fost foare multumit de gradina verticala din plante ornamentale, iar echipa noastra a mai adaugat o lucrare de prestigiu in portofoliul sau de expertiza. La inaugurarea salii, plantele ornamentale au fost indelung admirate, spre multumirea proprietarului spatiului si a invitatilor acestuia.
Suntem convinsi ca gradinile verticala adauga un plus de valoare spatiului, si ca investitia in aceasta lucrare cu plante ornamentale va face o mare diferenta in atmosfera oferita clientilor restaurantului.