București - Ilfov

Zona de deservire

0745 037 151

Contact rapid WhatsApp

Orhidee Phalaenopsis – cum o ajutam sa infloreasca

Specia de orhidee Phalaenopsis este cel mai des comercializata, si este cunoscuta si sub numele de orhideea molie. Din nefericire, multi dintre noi nu stim cat de usor se poate creste aceasta planta, si de aceea dupa ce se ofilesc primele flori avem tendinta de a o arunca, necunoscand ca, de fapt, in conditii propice planta poate reinflori de mai multe ori pe an.
orhidee-phalaenopsis-1

Cum ajutam orhideea Phalaenopsis sa infloreasca? Dintre orhidee Phalaenopsis este tipul cel mai usor de ingrijit, asa ca nu trebuie sa va faceti griji, ci doar sa urmati pasii de mai jos.

1. Udati corespunzator planta

Orhideea Phalaenopsis este o planta epifita, ceea ce inseamna ca in salbaticie ea se ataseaza de radacinile unei copac sau de roci pentru a-si lua substantele nutritive din grohotisul din jur. Prin urmare, in conditii naturale, radacinile acestei plante nu stau in solul umed. De aceea, trebuie sa avem grija sa nu udam prea des orhideea, ci o dată la 5 – 7 zile, vara, şi la un interval de 7-12 zile, iarna.

2. Nu asezati planta de orhidee Phalaenopsis direct in lumina soarelui

Orhideea Phalaenopsis nu prea agreaza sa fie atinsa direct de razele soarelui de amiaza, insa prefera incaperile luminoase. Cel mai bun loc pentru ea este o fereastra unde pătrunde multa lumină, dar spre care soarele sa nu bata direct la orele pranzului.

3. Cum asiguram umiditatea din aer?

Un alt aspect de care trebuie sa ne ingrijim este umiditatea. Orhideea prospera foarte bine in birouri cu umiditate, motiv pentru care iarna trebuie sa evitam sa o lasam langa un calorifer sau sursa artificiala de caldură. Pentru a ne asigura ca ea se va bucura de umiditate ii putem aseza ghiveciul pe o tava cu pietris pe care il udam frecvent, sau putem achizitiona un umidificator.

4. Temperatura propice pentru orhidee Phalaenopsis

Orhideea prospera daca va trai in medii cu diferenta considerabila intre temperatura de peste zi si cea de peste noapte. Prin urmare, orhideea dumneavoastra trebuie lasata sa se bucure de nopti racoroase pentru a putea inflori.

5. Nu uitati de fertilizare

Pe masura ce planta creste, va fi nevoie sa o „hraniti” cu fertilizatori în fiecare luna. Pentru a o incuraja sa infloreasca, va recomandam sa îi adăugati lunar fertilizator special creat pentru orhideea Phalaenopsis.
Asadar, realizati aceste „ritualuri” de ingrijire, alaturi de cele de baza precum stergerea frunzelor de praf sau legarea tulpinii cu o fundita sau cu o clema de o tija subtire din lemn pentru ca planta sa creasca drept si inconjurati-o cu dragoste, iar orhideea dumneavoastra va va bucura cu frumusetea florilor ei.
 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.