Bulbi flori de primavara – ce facem cu ei?

Bulbi flori de primavara - un rezervor de viata pentru sezonul urmator. Florile cu bulbi primite în ghiveci la începutul anului ne aduc primavara mai devreme in case.
bulbi-primavara-narcise

De sarbători, in special de 1 şi 8 martie, zambilele, narcisele sau lalelele sunt atentiile perfecte.  Totusi, chiar daca ele isi pot pastra florile pentru cateva saptamani, ce facem cu ele cand se ofilesc si le cad frunzele?

Vestea buna este ca aceste plante sunt foarte rezistente, motiv pentru care putem să le „reinviem” si sa ne bucuram de ele ani de-a randul. Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam pana se usuca frunzele pentru ca apoi să extragem bulbul din pamant si sa il replantam. Pentru cca. 6 luni, vom avea grija sa pastram bulbii in bune conditii, ca sa ii ajutam sa isi pastreze vitalitatea. Intre scoaterea bulbilor florilor de primavara din pamant si replantare trebuie sa urmam pasii de mai jos:

Bulbi flori de primavara – cum ii ajutam sa reinfloreasca

1. Cand scoatem bulbii florilor de primavara din pamant indepartam orice urma de pamant sau praf. Curatarea lor se face usor cu o periuta fina, fara apa.
2. Uscam bulbii punandu-i pe un pervaz sau pe o alta suprafata pe care ajung razele soarelui. ii lasam acolo pana se usuca complet. E foarte important să ii ferim de umezeala, altfel pot putrezi.
3. Dupa uscare, verificati bulbii. Dacă observati zone usor deteriorate sau putrezite, le puteti tampona cu un pic de sulf. In aceste conditii, majoritatea bulbilor sunt salvati.
4. Urmatorul pas presupune ambalarea propriu-zisa a bulbilor. Bulbii nu au voie sa se atinga unii de altii. De aceea va recomandam sa luati fiecare bulb si sa il impachetati in hartie de ziar, iar apoi să ii depozitati intr-o punga de hartie sau cutie de carton. De asemenea, in loc de hartie de ziar puteti umple punga sau cutia cu nisip si sa asezati bulbii la distanta unii de altii.
5. Depozitarea bulbilor trebuie sa se faca intr-un loc uscat si racoros precum camara sau garajul. Aici, bulbii vor sta pana la inceputul toamnei.
6. In fiecare luna scoateti bulbii florilor de primavara din punga pentru a le verifica starea. Daca observati ca un bulb a devenit moale la atingere, aruncati-l.
7. In octombrie sau noiembrie, inainte de inghet, scoateti bulbii din punga. Acum sunt gata de plantat. Cu putin noroc, in luna martie a anului viitor acestia vor incepe sa infloreasca.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?