Ghivece Lechuza, ghivece inteligente

ghivece-lechuza-patrate
ghivece-lechuza-rotunde

Ghivece Lechuza – ghivece inteligente, solutia pe care o asteptai pentru ingrijirea plantelor tale pe perioada vacantei si nu numai, acum este adusa pe piata de catre inventatorii germani.

De ce le numim ghivece inteligente si de ce sunt ele atat de diferite de restul ghivecelor? In acest articol va vom spune totul despre ghivecele Lechuza si de ce sunt ele speciale.

Ce ne ofera colectia Lechuza ?

  • o solutie eficienta de udare si fertilizare a plantelor decorative;
  • o reducere a timpului acordat plantelor noastre;
  • stii exact cand trebuie sa uzi plantele;
  • o vacanta fara grija plantelor ornamentale;
  • eleganta si stil printr-un  design simplu si de efect, pentru cei care doresc altceva decat ghivecele obisnuite din plastic;
  • o gama variata de culori, pot fi asortate cu usurinta in orice interior fie ca este birou, fie ca este resedinta;
  • special concepute pentru utilizare atat in interior cat si in exterior;
  • rezistenta la temperaturi scazute;
  • ghivecele mari si grele pot fi mutate cu usurinta datorita rotilor amplasate sub ghiveci;
  • aspectul metalic al vaselor se pastreaza multi ani datorita calitatii vopselei folosite.
ghivece-lechuza-sistem

Special la aceste ghivece pentru plante este sistemul care se instaleaza in interiorul ghiveciului inainte de plantare, sistemul este compus din piesele din imaginea alaturata, o placa cu orificii, indicatorul de apa si separatorul pentru indicator, granulele care contin si fertilizant cu eliberare treptata.
Toate acestea se monteaza foarte usor conform intructiunilor atasate fiecarui ghiveci. Ce face sistemul de Ghivece Lechuza este ca nu permite ca balotul plantei sa fie asezat direct pe fundul vasului, platforma avand acele picioruse practic ramane un spatiu gol intre fundul vasului si balotul plantei, acest spatiu fiind de  fapt rezervorul de apa.

Vezi colectia de ghivece Lechuza in magazinul nostru online.

Cum plantam in ghivecele Lechuza

Mai intai de toate montam sistemul conform instructiunilor, adaugam granulele care fac parte din pachet si care au rolul de a proteja orificiile prin care urmeaza sa patrunda radacinile plantei, adaugam un strat de pamant, apoi asezam planta dupa care completam cu pamant pana se umple ghiveciul si presam bine. Trebuie sa avem grija sa nu introducem pamant in spatiul unde se afla indicatorul de apa.
Ghivecele Lechuza sunt prevazute cu un dop care trebuie scos in caz ca amplasam ghivecele in exterior, orificiul trebuie sa ramana liber pentru eliminarea surplusului de apa provenit din precipitatii.

Cum udam plantele in ghivece Lechuza, ghivece inteligente

Foarte important este faptul ca dupa plantare udarea se face normal timp de 12 saptamani; dupa acest interval consideram ca radacinile plantei  au crescut suficient cat sa patrunda prin orificiile sistemului si sa poata absorbi apa din rezervor.

Dupa acest interval putem incepe sa punem apa in rezervor, abia de acum sistemul ghivece Lechuza intra in actiune. Puneti apa in rezervor pana ce indicatorul se ridica la nivel “max”, pe masura ce apa se consuma el coboara. Cand indicatorul coboara la “min” nu puneti apa imediat, mai asteptati 2- 5 zile.

Intervalul de udare depinde foarte mult de marimea plantei, cerintele plantei fata de apa cat si de locul unde este amplasata planta. In general in spatiile bine iluminate si cu temperatura mai ridicata intervalul dintre udari se micsoreaza.

Periodic puteti adauga fertilizant lichid in apa de udare, la 2-3 sapatamani in perioada verii conform instructiunilor de utilizare a fertilizantului.
In cazul in care aveti plante cu cerinte mici fata de apa (de ex. Cactus) lasati nivelul apei la jumatate intre “max” si “min”.

Ghivecele Lechuza nu sunt afectate de temperaturile scazute din timpul iernii, dar asigurati-va ca si plantele sunt rezistente la frig.  Pentru a proteja radacinile plantelor de inghet  acoperiti ghiveciul cu saci de iuta, pasla, materiale textile, rogojini sau alte materiale permeabile. Puteti pune ghiveciul pe un suport din lemn sau polistiren pentru o protectie mai buna la baza. Nu este indicat sa puneti apa in rezervor cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

Ghivece Lechuza sunt realizate din polipropilenă (PP) si sunt acoperite cu o vopsea de înaltă calitate cu efect metalic sau ceramic. Gama MINI, MAXI-CUBI și DELTA 15, precum și CARARO, rama DELTA, sunt confecționate din acrilonitril-butadien-stiren (ABS).

Vezi colectia de ghivece Lechuza in magazinul nostru online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?