Plante birou – de ce sa amplasam plante naturale in spatiile de birouri

S-a demonstrat stiintific ca plantele de interior au un efect extraordinar asupra psihicului uman, a starii de bine atat mentala cat si fizica.

Plante naturale in spatiile de birouri este un concept introdus in Romania de catre compania noastra in anul 2002.

Plantele la birou (decorative de interior) actioneaza ca niste filtre naturale care transforma dioxidul de carbon in oxigen. In plus, ele sunt filtre naturale pentru noxele din aer, imbunatatind calitatea aerului, in special in mediile de birouri ventilate artificial.

In spatiile de birouri, plantele ornamentale reduc stresul, reduc zgomotul si filtreaza praful din incaperi.

Plante naturale in spatiile de birouri imbunatatesc productivitatea angajatilor (studiile stiintifice au demontrat un procent de crestere de 12%), amelioreaza starea de bine a oamenilor in mediul de lucru, ridica calitatea aerului si umiditatea acestuia.
In plus, plantele exotice sunt si foarte decorative, transformand mediul de lucru intr-unul placut, confortabil.

plante verzi in open space
Imbunatatirea calitatii aerului in spatii de birouri cu ajutorul plantelor de interior

5 motive pentru a avea plante naturale in spatiile de birouri

Motivele pentru care un birou ar trebui sa fie decorat cu plante naturale ornamentale de interior sunt, pe scurt:

  • plantele decorative de interior curata aerul de substantele toxice emanate de vopseaua lavabila, mobilier, mocheta: amoniac, formaldehida, monoxid de carbon, benzen, xilen;
  • plantele ornamentale ii ajuta pe oameni sa fie mai calmi si mai optimisti, mai sanatosi;
  • plantele decorative ii inspira pe oameni sa fie mai creativi si mai productivi;
  • plantele ornamentale bine alese reduc oboseala, tusea, senzatia de gat sau nas uscat, prin cresterea umiditatii si reducerea prafului in spatiile in care sunt amplasate;
  • plantele exotice de interior sunt foarte placute privirii, transformand un spatiu de lucru sec si monoton intr-unul confortabil si primitor.

Adu o parte din natura in birourile tale, fie ca sunt mici sau open space. Vei fi placut surprinsa de plusvaloarea adusa spatiului.

Inchirierea plantelor de birou pe termen lung este o modalitate excelenta de a decora spatiile de birouri fara preturi exorbitante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?