Plante decorative naturale – impactul asupra prafului si a umiditatii in spatiile de interior

Plante decorative naturale - sunt un ajutor pretios in gestionarea prafului si a umiditatii in incaperi.
ingrijire-plante-birouri

Universitatea „Washington State University” a efectuat un studiu asupra efectelor plantelor naturale asupra umiditatii si a prafului in spatii de interior.

S-au amplasat plante decorative naturale de interior de jur imprejurul a doua incaperi (un laborator IT si un birou) timp de o saptamana.

S-au monitorizat doi parametri: umiditatea relativa si gradul de incarcare a aerului cu particule.
Gradul de incarcare cu particule a fost masurat in diverse puncte din incaperi, inainte, in timpul si dupa perioada de mentinere a plantelor in incaperi.

Reducerea a gradului de incarcare cu particule a fost de 20% pe perioada cat plantele au fost prezente in incapere.

Pe de alta parte, se stie ca apa se evapora atat din solul plantelor cat si prin frunze. Inainte de acest studiu, nu era inca clar daca cantitatea de vapori rezultati astfel este suficienta pentru a aduce o contributie semnificativa la umiditatea relativa din incapere.

Inainte de amplasarea de plante decorative, incaperile aveau o umiditate relativa de 25%, in timp ce plantele au fost prezente in incaperi umiditatea aerului a crescut la 30-35%.

Un mediu sanatos pentru om are o umiditate de 30 pana la 60% in spatiile de interior, in functie de anotimp si de zona geografica.

Acea crestere de 5…10% obtinuta in urma utilizarii de plante decorative este suficienta pentru a imbunatati confortul si a reduce simptomele de mucoase uscate si iritate.

Acum ca ai aflat cum poti imbunatati calitatea ambientului din spatiile de birouri, e timpul sa decizi ce plante sunt potrivite biroului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?