Schefflera – arborele umbrela

Schefflera este cunoscuta popular si sub numele de arborele umbrela, datorita frunzelor palmate care sugereaza imaginea unei umbrele.

Schefflera – arborele umbrela este o planta vesnic verde. Se inscrie printre putinele specii care se mentin frumoase chiar si cand sunt amplasate in locuri mai intunecoase. Ea nu tolereaza actiunea directa a razelor solare. Varietatile cu frunze variegate necesita locuri mai luminoase, care le asigura o frumoasa colorare a frunzelor.

Se dezvolta bine in locuri cu temperatura moderata, constanta in jurul valorii de 18-20°C pe perioada verii si 15-17°C iarna. Vara pot fi scoase in aer liber, pe balcoane sau terase unde sunt ferite de soarele direct si de curentii de aer.

Udarea se realizeaza in functie de anotimp si intensitatea de crestere a plantei. Astfel, vara cand planta creste intens, se uda cu cantitati mai mari de apa, astfel incat substratul ei sa fie mentinut in permanenta umed, dar cu atentie sa nu exageram si apa sa balteasca la nivelul radacinilor, lucru daunator pentru planta. Iarna se uda mai rar si cu cantitati mai mici.

Este o planta care se acomodeaza usor cu orice tip de substrat, cu conditia sa se dreneze bine si totodata sa retina suficienta apa sa fie in permanenta reavan. Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, cu ingrasaminte cu concentratii reduse de macro si microelemente sau deloc, deoarece planta are tendinta sa creasca prea repede si sa capete aspectul usor etiolat.

In timpul perioadei de vegetatie, planta poate fi ciupita de mai multe ori pentru a stimula ramificarea tulpinii de la baza, si de a obtine aspectul de arbust  bine ramificat.
Inmultirea plantei se realizeazain special  prin butasi din tronsoane de tulpina.

Schefflera
Schefflera – detaliu

Daunatorii periculosi care ataca aceste plante sunt paianjenul rosu si paduchele lanos care pot fi compatimiti cu insecticide specifice.
Buna dezvoltare a plantei este conditionata de asigurarea unor conditii optime de vegetatie. Asigurarea unei umiditati atmosferice ridicate prin pulverizarea apei pe frunzede cateva ori pe saptamana si stergerea frunzelor de praf, cu ajutorul unei carpe umede si moi, vor determina o crestere evidenta cu un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

plante ornamentale pentru birouri

Recomandari plante ornamentale pentru birouri mici si Open Space

Mediul urban devine din ce in ce mai aglomerat si se simte nevoia de cat mai multe plante naturale, mai ales in interior. Pentru ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei in birouri, se impune o strategie de a crea un mediu propice lucrului cat mai apropiat de natura.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.
Ai nevoie de recomandări și sfaturi?