București - Ilfov

Zona de deservire

0745 037 151

Contact rapid WhatsApp

Ingrijire Bromelia

Ingrijire bromelia - gasesti mai jos sfaturi utile, valabie pentru toate bromeliile. In categoria bromeliilor intra specii ca: Guzmania, Vriesea, Tillandsia, Aechmea, Neoregelia.
guzmania-minor

Ingrijire bromelia – sfaturi utile

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru a te asigura că te vei bucura de Bromelia  ta pentru o lungă perioadă de timp:

  • păstreaza Bromelia  într-un loc luminos, dar  trebuie să fie amplasata departe de lumina directă a soarelui, vara o poti lasa pe balcon sau terasa insa ferita de razele soarelui altfel frunzele se pateaza;
  • se toarnă apă cu masura în centrul rozetei de frunze. Apa de la robinet este buna insa  apa de ploaie este si mai buna;
  •  păstreaza solul umed, ai grija sa nu se usuce de tot  niciodată, insa nu trebuie nici  sa musteasca de apa;
  •   nu este nevoie să fertilizezi planta;
  • dacă doresti sa iti rasfeti Bromelia intr-o zi foarte calduroasa atunci poti sa pulverizezi apa in jurul ei sau sa o pui intr-un bol cu pietricele cu apa astfel incat apa sa se evapore incet in jurul plantei, ea se va hrani exact in acelasi mod ca și în sălbăticie.

Floarea Bromeliei tale s-a ofilit? Atunci este cazul sa-ti iei o  alta Bromelia deoarece aceasta planta infloreste o singura data!

Ingrijire Bromelia afara, in aer liber

neoregelia
Neoregelia

Bromeliile sunt plante tropicale, deci ele nu agreeaza vremea geroasa insa cand temperatura depaseste 15-16 grade C poti sa muti bromeliile in balcon sau pe terasa. Trebuie sa le oferi totusi o protectie pentru inceput, este recomandat sa le acoperi pe timpul noptii mai ales in primele saptamani  iar cand devine foarte cald protejeaza-le de razele soarelui. Un loc umbrit este perfect pentru ele. Speciile ca  Aechmea, Billbergia, Ananas, Neoreglia și Tillandsia se dezvolta foarte bine cand sunt scoase afara pe terasa in timpul verii.

Poți  să cresti Bromelii acasa? Raspunsul este DA!

aechmea
Aechmea


Cu o  bromelie și putina răbdare cu siguranta poti sa-ti cresti propria planta. După înflorire vei observa o noua plantuta la baza plantei mama;  lasa puiul să crească până când acesta ajunge la jumătate din mărimea inițială a plantei mama. Timp de două săptămâni uda plantele in rozeta de frunze si apoi detaseaza plantuta tanara de mama  impreuna cu cateva radacini. Pune bromelia tanara in propriul ghiveci plin cu pamant proaspat, special pentru flori, apoi nu deranja planta timp de un an, atunci trebuie sa fie pregatita de inflorire.

Acum un mic truc pentru tine: pune un mar copt in centrul plantei, acoperă planta cu o punga de plastic, și strange punga. Lasa marul sa se coaca langa planta timp de 3 saptamani. In urmatoarele 8-16 saptamani vei vedea rezultatul muncii tale: o noua floare a aparut!

Un răspuns

  1. Floarea plantei se ofileste dar are doua lastare tinere crescute in lateral . Ce este de facut cu ele ?
    Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.